Ilmainen hostelli työtä vastaan

Mitä hostellityö on ja kenelle se sopii?

 

Olen ollut 9 hostellissa vapaaehtoisena ja yhdessä niistä kokopäiväisenä työntekijänä. Kohteina Irlanti, Pohjois-Irlanti, Skotlanti, Espanja ja Etelä-Afrikka.

 

MITÄ HOSTELLITYÖ ON?

Hostellityössä säästät rahaa, tutustut ihmisiin ympäri maailmaa, saat ilmaisen majoituksen upeassa kohteessa ja työskentelet kansainvälisessä ilmapiirissä.

Hostellit yleensä etsivät vapaaehtoisia respaan (sisään- ja uloskirjautumista, varausten tekoa, infon antamista jne), siivoamiseen, baariin ja keittiöön, tapahtumiin (aktiviteettien mainostaminen ja myyminen, opas pubikierroksiin ja sosiaalisten tapahtumien järjestämistä) ja hostellin ulkonäön parantamiseen.

 

Työaika ja -edut

Työtunneista on sovittava hostellin kesken, mutta yleensä työ on 20-25h viikossa yhdellä vapaapäivällä.

Useimmat hostellit tarjoavat majoituksen ja ruoan tai ruokarahaa työtä vastaan. Pyykinpesu, pyyhe yms ovat ilmaisia. Riippuen mitä teet hostellissa, mutta myös tienaaminen on mahdollista mm. aktiviteettien myymisestä ja tipeistä.

 

Mistä löydän hostellityön?

Kaikkein parasta: lähes mistä vain missä on reppureissaajia ja budjettimatkaajia! Ota yhteyttä hostelliin sähköpostilla, käy paikan päällä kysymässä tai etsi netistä mm. helpx, workaway, hosteljobs ja hosteltraveljobs. Hostellin profiilista löydät paremmin tietoa mitä tarjoavat ja löydät juuri itsellesi sopivan paikan sekä voit lukea muiden kokemuksista.

 

KENELLE HOSTELLITYÖ SOPII?

Jos tarvitset rahaa niin tämä työ ei ole sopivin. Tämä on sinulle jos etsit pitempää majoitusta paikasta mistä tykkäät ja haluat elää ulkomailla ilman sen suurempia kuluja. Tärkeää on myös tiedostaa, että elämä voi olla hyvin sosiaalista ja todennäköisesti jaat huoneen muiden vapaaehtoisten kanssa – eli omaa rauhaa ja yksityisyyttä ei välttämättä ole niin paljon kuin haluaisit.

Pidätkö reppureissaamisesta tai matkailusta yleensä? Hostelli on ihmisten kohtaamispaikka. Uusia ystäviä, hauskanpitoa ja ilmaista asumista ulkomailla. Tällä hetkellä etsin 10. hostellipaikkaa Portugalista tai Kroatiasta ensi kesäksi. Kirjoitin tämän artikkelin hostellin baarissa Etelä-Afrikassa. Hostellityö on mahtavaa ja avaa monia ovia! Minne sä haluaisit muuttaa hetkeksi?

 

Onko sulla kokemuksia hostellityöstä tai jäikö kysymyksiä tähän elämäntapaa liittyen?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *