Tietoa Nomadista

Hei ja tervetuloa lukemaan blogiani kokemuksistani ja arjestani nomadina. Mikä tai kuka on nomadi? Nomadi on maailmankansalainen, joka matkustaa täysipäiväisesti ilman pysyvää työpaikkaa, kotia tai yhdessä paikassa olevaa ystäväpiiriä. Kerron blogissani miten tälläinen on mahdollista ja minkälaista nomadina voi parhaimmillaan ja pahimmillaan olla.

 

MITEN NOMADIKSI

En koskaan ajatellut tulla nomadiksi enkä edes tiennyt mikä koko juttu on. Vaihtovuoden jälkeen aloin etsimään uusia seikkailuita muista maista ja 4 vuoden jälkeen joku kysyi Afrikan baarissa minkälaista on olla nomadi. Reppureissaajaksihan mä olin itseeni kutsunut viimeiset vuodet, mutta kuulema mun elämäntapa on lähempänä nomadia.

 

TAVOITTEENI

Mun tavoitteena ei ole nähdä mahdollisemman monta maata tai olla ”ulkomailla” mahdollisimman halvalla ja pitkään, vaikka näistä asioista on vuosien kokemus. Nomadina ajattelen, että menen sinne, missä voisin asettautua aloilleen jos haluaisin. Irlanti, Skotlanti ja Etelä-Afrikka ovat olleet haastavimmat maat jättää taakse tähän mennessä. En kuitenkaan halua jumittua yhteen paikkaan, koska suunnitelmat muuttuvat sata kertaa ja jalkoja polttelee nähdä maailmaa joka päivä enemmän.

Tärkeänä pidän, että teen elämässäni asioita mitkä tuntuu hyvältä eikä vain näytä siistiltä ulkopuolelta. Siksi en valmistunut amiksesta tai lukiosta, vaikka olisihan se näyttänyt hyvältä cvssä. En myöskään käytä rahaa materialismiin vaan kierrätän vaatteita ja ostan lentolippuja. Kokemukset ovat arvokkaampia kuin raha tulee koskaan olemaan.

 

ELÄMÄ ENNEN NOMADINA

Matkustin asuntoauton kyydissä Eurooppaa ympäri 14v ikään asti. Olin hyvin ujo, epäsuosittu koulussa, kielitaidoton ja otin aputunteja matemaatikalle. Asuin landella ilman ystäviä joten aikaa riitti unelmointiin ja matkablogien lukemiseen. Halusin lähteä ulkomaille ennen täysi-ikäisyyttä, mutta kielimatkat ja vaihtovuosi maksoivat liikaa. Vaihtarikuume kuitenkin nousi pilviin ja päätin saada rahat kokoon kesätöistä ennen hakuvuotta.

Vuonna 2012 lähdin Itävaltaan 10 kuukaudeksi. Se oli ensimmäinen hyppy tuntemattomaan mansikanpoiminta- ja lehdenjakelurahoilla. Suomeen ei ollut ikävä ja vaihtarikaverit sai tajuamaan kuinka paljon koettavaa&nähtävää maailmassa on. Suunnitelmat matkailuvirkailijasta muuttuivat reppureissaajaksi.